Slider

Kahden kesken Tallinnaan - Tallink Siljan Business Loungessa

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Olemme matkustaneet viimeisen vuoden aikana paljon. Olemme olleet kenties enemmän reissussa kuin kotona. Tämän viikonlopun vietimme jälleen matkalla. Matka oli kuitenkin täysin erilainen kuin yksikään viimeisen vuoden aikana tehdyistä matkoista. Olimme nimittäin matkassa mieheni kanssa kahdestaan. Vanhempani tarjoutuivat ystävällisesti tulemaan meille viikonlopuksi kylään Islan seuraksi, ja pääsimme ensimmäistä kertaa sitten lapsemme syntymän kahdestaan ulkomaille.

Voitte kuvitella, että kun puolitoista vuotta on suunniteltu kaikki matkat lapsen ehdoilla, niin tällä kertaa keskityin kaikkeen sellaiseen, mitä ei pienen lapsen kanssa voi toteuttaa. Ohjelmalistalla meillä olikin rentoa olemista, cocktailbaareja, Joutsenlampi-baletti ja hyvää ruokaa.

Matkalla ei kuitenkaan tärkeintä ole vain määränpää, vaan matkanteostakin kuuluu nauttia, eikö totta? Varsinkin, kun lapsiperheessä omaa rauhaisaa aikaa ei ole tarjolla kovin usein (ainakaan meillä, kun sekä isovanhemmat että meidään molempien sisarukset asuvat satojen kilometrien päässä). Jokaisesta hetkestä on otettava kaikki irti. Halusimme matkustaa Tallinnaan tyylillä.

Laivayhtiön valinta ei ollut vaikea. Tallink Siljan aikataulussa löytyy monta lähtöä joka päivä, mikä ei tähän aikaan vuodesta ollutkaan ihan itsestäänselvyys. Ja mikä parasta, laiva vie perille parissa tunnissa. Vaikka kuinka matkanteko merellä onkin leppoisaa ja mukavaa, emme ajatelleet viettää merellä koko päivää hitaan laivan kyydissä. Luojan kiitos emme. Perjantain menomatkamme syysmyrsky sai nimittäin sisäelimeni heittelehtimään laivan keinutuksen mukana melkoisesti. Matkan aikana en ollut yhtään varma siitä, onko hyvä vai huono asia, että Tallink Silja liikennöi säässä kuin säässä. Pahin keinuminen oli ohi onneksi noin puolessa tunnissa, ja sen jälkeen olin kyllä erittäin tyytyväinen, ettei matkamme sentään peruuntunut sään vuoksi. Sen kerran, kun olimme saaneet lapsenvahdit järjestettyä, olisi ollut kurjaa jäädä kirjaimellisesti rannalle ruikuttamaan. Muiden yhtiöiden vuoroja Tallinnaan oli perjantaisen myrskyn vuoksi peruutettu. Viikonloppulomasta yksi päivä pois? Ei onneksi osunut meidän kohdalle.

Vaikka laivamatka olikin jokseenkin kuoppainen, oli meillä todella hyvät oltavat. Tallink Silja tarjosi meille blogiyhteistyönä matkat Business loungessa, ja pääsimmekin välittömästi laivaan astuttuamme notkuvien ruoka- ja juomapöytien äärelle. Ehdimme hyvin syödä ja kilistellä kuohuviinillä ennen kuin pahin keikutus alkoi.






Ruoka- ja juomavalikoima Tallink Starin ja Superstarin Business loungeissa oli molemmissa lähes samanlainen. Alkuruokina leikkeleitä, äyriäisiä, kaloja, salaatteja. Pääruokana kanaa, kalaa, makkaroita, lisukkeita. Jälkkäripöydässä leivoksia, keksejä, juustoja. Juomapöydässä oli kuohuvan lisäksi tarvikkeet perusdrinkkeihin, hanassa limuja, olutta, lonkeroa ja viinejä. Kaikki oli hyvää. Ei kovin uutta tai yllätyksellistä, mutta laadukasta perusruokaa ja -juomaa. Juuri sellaista, mitä olin odottanutkin.

Perjantain myrskyn takia minulta jäi Tax Free -ostokset tekemättä. Sen verran ehdin kuitenkin kiertää laivaa ja käydä ihastelemassa maisemia kannella, että olin hurjan onnellinen, että matkustimme Busineksen rauhassa. Laivan baarit ja käytävät olivat täynnä matkustajia. Herkästi matkapahoinvoivana mieltäni rauhoitti varma istumapaikka ja pahimman varalta wc ilman jonoa. Tähän pahimpaan ei onneksi tarvinnut turvautua, ja kuohuvat ja ruuat pysyivät vatsassa perille asti.


Lauttasaari Tallink Starin kannelta.

Vielä Helsingin Länsisatamassa sää näytti kauniilta. Ei mennyt kauaakaan, kun pääsimme keinumaan myrskytuulen aikaansaamille aalloille.


Paluumatka tänään onkin paljon leppoisampi. Tuulta ei nimittäin ole juuri lainkaan. Ruoka ja juomavalikoima on yhtä hyvä kuin tullessa, ja wifi näyttää toimivan erinomaisesti. Tax Free -ostokset olen myös saanut tehtyä. Istunkin tässä läppäri sylissä sohvaryhmällä, jossa ei ole muita kuin minä ja mieheni. Loppumatkan aion nauttia tästä ihanasta tasaisesta kyydistä, selaan ehkä Busineksen oman pienen Tax Free -myymälän listan, joka tuotiin minulle tähän sohvalle asti. Tai kenties otan pienet päiväunet.

Kannattaako Tallink Siljan Business Loungesta maksaa?
Nyt kun busineksen makuun on päästy, niin voisin hyvin kuvitella maksavani Busineksen 65 euron lisähinnan itsekin. Vähintäänkin menomatkalla, jolloin ruokailusta ei tarvitse heti huolehtia perille päästyä. Tallink Siljalla on Busineksen lisäksi myös Star Comfort Class, joka on muuten Busineksen veroinen, mutta tarjoiluna on snackejä, kahvia, teetä ja alkoholittomia virvokkeita. Lisähinta tälle on vain 20 euroa, joka kuulostaa varsin kohtuulliselta korvaukselta varmasta istumapaikasta, rauhallisesta ympäristöstä ja pienestä purtavasta.

Jos baletti, hyvät cocktailbaarit tai salakapakka Tallinnassa kiinnostavat, kannattaa pysyä kuulolla. Niistä kirjoittelen myöhemmin. Niitä odotellessa kannattaa käydä lukemassa Tallink Siljan kohdevinkit Tallinnaan.

Yhteistyössä: Tallink Silja

Pysy mukana matkassa:

34 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Kaikki muut siis paitsi pahoinvointi. Itse en ole vielä Sijan business-luokkaa testannut mutta harkitsen sitä vakavasti seuraavalla Tallinnanmatkalla. Ihastuin ainakin Eckerön Loungen ideaan, joten varmasti Siljankin business saisi meikältä pisteet. :) Koska olen helposti merisairas, on laivamatkailu vähäistä mutta sitten kun lähtee niin haluaa lähteä kunnolla nauttimaan. Helpompaa varmasti business-luokassa jossa on ainakin paikka missä istua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli hyvä! Onneksi pahin merenkäynti oli vain puoli tuntia, niin paha olo ei päässyt liian pahaksi. Suosittelen kyllä tuota Businesta. Kyllä siitä matkastakin on hyvä ottaa kaikki ilo irti :)

      Poista
  2. Minähän olin tosiaan comfort classissa kesällä, ja tykkäsin! Business Class on ylennys vielä siitäkin, enkä tiedä, olisinko tuota lisähintaa maksamaan... Ehkäpä, jos kyseessä olisi joku erikoistilaisuus, hemmottelusynttärit tai jotain. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tuota matkaa matkustaisi jatkuvasti, niin sitten varmasti Comfort Plus voisi olla parempi valinta. Mutta näin kun lähtee miehen kanssa ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen matkalle, niin kyllä se Business on silloin se valinta :) Ja jos aikoisi syödä laivassa ja nauttia pari lasillista vaikkapa viiniä, niin hirveästi ei tarvitsisi laittaa lisähintaa, kun olisi jo Business-luokka maksettu.

      Poista
  3. Voisin käydä maistelemassa Business Classin tarjoamisia. Minullekin tulee helposti matkapahoinvointia, mutta ainakin automatkustamiseen on löytynyt apu sellaisista apteekista saatavista rannekkeista, suosittelen kokeilemaan! ***sateenmuruja.com***

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hitto! Minullakin on ne rannekkeet. Käytin niitä raskausaikana, mutta sen jälkeen olen kokonaan unohtanut niiden olemassaolon. Täytyy kyllä muistaa ne seuraavalla kerralla. Hyvä, kun muistutit :)

      Poista
  4. Ihanaa, että pääsitte kahdestaan matkaan! Kuulosti oikein onnistuneelta reissulta :) Jään odottamaan kertomusta salakapakasta, sillä oman kokemuksen mukaan ne on kyllä olleet hauskoja paikkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi mukavaa olla kahdestaan reissussa! Salakapakkaosuus hieman epäonnistui, mutta ei sen takia, että salakapakka olisi ollut huono. Mutta siitä lisää tuonnempana ;)

      Poista
  5. Olen ollut vähän vastaavissa loungeissa vain joskus työmatkoilla, ja siihen tarkoitukseen ne ovat minusta hyviä, kun siellä saa helpommin oman isomman porukan samaan kasaan. Noin muuten en ole kokenut tarpeelliseksi loungea laivalla, istumapaikkakin on joka kerta löytynyt ihan tavallisilla lipuilla matkatessa. Kiva kuitenkin lukea, millaista siellä on - kyllähän nuo tarjoilut kuulostavat varsin maistuvilta! Jos olisi joku erityistilaisuus, tuo voisi olla mukava lisä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä perjantain menomatka oli niin täysi, että porukkaa makoili pitkin käytäviä ihan tosi paljon. Olin kyllä onnellinen, ettei oltu heidän joukossa. Varsinkin kun sääkin oli niin hurja.

      Poista
  6. 65E/suunta tuntuu kyllä minusta aika kovalta hinnalta. Siinä pitää kyllä jo aika lailla syödä ja juoda, että kannattaa. mutta tuo halvempi 20€ lisämaksu ei sinänsä tunnu pahalta, sitä voi vaikka joskus harkitakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ruokailut on hoitanut jo ennen matkaa, tai ravintola on buukattu heti laivamatkan päätteeksi, niin silloin tuo Comfort Plus olisi varmasti se parempi vaihtoehto. Tähän meidän tarkoitukseen tuo Business sopi kuitenkin paremmin, kun matka oli kaikkinensa suunniteltu laadukkaaksi, ja ajatus oli täyttää vatsa laivalla.

      Poista
  7. Silloin kun on pieniä lapsia on hyvä koittaa löytää yhteistä aikaa. Me joskus karkasimme muutamaksi päiväksi reissuun se tekin hyvää. Lougne voisi joskus olla paikallaan. Tosin viimeksi kun ylitimme meren, oli ihan kivasti tilaa joka paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä reissu tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen. Heti alettiinkin suunnitella seuraavia irtiottoja kahdestaan.

      Me matkattiin ruuhkaisimpina aikoina, eli perjantaina heti työpäivän jälkeen ja takaisin sunnuntaina. Oli todella hyvä olla se oma varma istumapaikka loungessa.

      Poista
  8. Olen myös testannut tätä business loungea, ja menihän se matka mukavasti. En ehkä itse olisi valmis maksamaan noin korkeata lisähintaa, mutta ehkä sen 20 euroa sentään. Minulle tulee meripahoinvointi helposti, joten heittelehtivä laivamatka ei käy kateeksi. Onneksi olen omilla Tallinnan reissuilla selvinnyt siinä mielessä suht helpolla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä voisin hyvin ajatella yhdistäväni nämä kaksi matkustusluokkaa yhdelle matkalle. Toiseen suuntaan Busineksessa, toiseen sitten Comfort Plussassa. Hinta olisi kohtuullinen ja matka sujuisi kivassa ympäristössä.

      Tuo reitti Tallinnaan oli onneksi ainakin perjantain tuulensuunnalla hyvä. Keinutusta oli vain se puoli tuntia, ja sen pystyi tsemppaamaan. Muu aika oltiin saarten suojissa. Ei se puolituntinen silti miellyttävä ollut :)

      Poista
  9. Nuo tallinnanlaivojen lounget ovat kyllä käteviä. Olen testannut sen Eckerö Linellä ja se maksoi tuon saman 20 euroa kuin Siljan comfort ja oli siis luultavasti saman tasoinen mitä comfort Siljalla. Sopivasti naposteltavaa ja juotavaa tarjolla. Tuo business loungen 65 euroa kuulostaa äkkiseltään kalliilta, mutta voisi joissain tilanteessa olla hintansa väärti. Tuo 20 euroa ainakin oli. Meni matka tosi joutuisasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin hyvin kuvitella, että testaamatta 65 euroa kuulostaa kalliilta. Mutta nyt kun sen on käynyt kokeilemassa, niin oli se kyllä sen arvoinen. Tosin Comfort voisi myös riittää. Se rauhaisa ympäristö, varma istumapaikka ja hyvin toimiva wifi olivat kuitenkin ne suurimmat hyödyt, joista itse nautin. No, tällä kyseisellä matkalla oli kyllä todella miellyttävää, että se itsepalvelubaari oli myös käytössä :)

      Poista
  10. Yllätyin tuosta korkeasta hinnasta, viimeksi tosin vuosia sitten otimme aamulautan ja siihen tilasimme runsaan aamiaisbuffetin vain muutamalla kympillä, saimme olla siellä rauhassa koko kattauksen ajan ja muutama hetki jäi aikaa tehdä ostoksia. Kyseessä taisi olla kyllä toinen laivayhtiö. Kiva kuulla että pääsitte välillä kahdestaankin reissuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulautat on varmasti ihan kaikilla yhtiöillä rauhallisempia. Tuo perjantain puoli viiden lautta oli ihan täyteen pakattu. Tietysti on turisteja, jotka haluavat päästä viettämään koko viikonlopun Tallinnassa ja siihen vielä päälle Suomessa töissä olevat virolaiset, jotka palaavat työviikon jälkeen kotiin. Laivan hampurilaisravintolaankin oli jono hyttikäytäville asti. Onneksi ei tarvinnut hakea ruokaa yleisistä ravintoloista. Olisi voinut jäädä saamatta ennen myrskytuulia.

      Poista
  11. Tuon busineksen iso etu itselle olisi se rauha! Niin kuin muutkin kommentoi, merkkipäivänä tuon lisän voisi ehkä maksaakin, ei ehkä muuten. Kuulostaa kyllä murkinoineen oikein hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oma rauha oli kyllä tosi luksusta! Ensin sitä en oikein ymmärtänyt, mutta heti kun kävin ottamassa kuvia muualta laivalta ja kannelta ja näin ne valtavat ihmismassat ympäri laivaa, niin oli kyllä mieletöntä päästä kävelemään tuonne busineksen puolelle.

      Poista
  12. Aika kova hinta kyllä. Joskus aikoja sitten Linda Linella tms. maksoimme itse sen businessvaihtoehdosta, mutta mielestäni hinta oli paljon kohtuullisempi, mutta ehkä se olikin sitten verrannollinen tuohon 20 euron lisähintaan ja ehkä siihen kuului snacksejä, ei ateriaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne hintaan kuuluvat ateriat ja alkoholit kompensoivat kyllä tuota hintaa paljonkin.

      Poista
  13. Kiva, että pääsitte kahdestaan matkaan. Laivamatkoilla en ole businessvaihtoehtoa kokeillut. Lisähinta tuntuu minusta kovalta. 20 € voisin maksaa, mutta en yli 60€.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva, että pääsimme kaksistaan matkalle. Jo oli aikakin :) Tuntuu olevan aika usealla tuo reilun 60 euron lisähinta liikaa. Tosin jos ei aio juoda yhtään alkoholia eikä syödä kunnon ruokaa, niin sitten lisähinta olisi minustakin aika kallis. Mutta juuri ne tekevät hinnasta mielestäni kohtuullisen.

      Poista
  14. Kuulostaa mukavalle ja rentouttavalle (paitsi tuo myrskysää) mutta lounge ja paluumatka. 65€ lisähinta omasta rauhasta, herkkupöydästä ym. ei toki ole paha hinta, kun laivaan astuu Helsingin leveysasteilta, mutta täältä meiltä Pohjanmaalta joutuu pulittamaan junamatkoista tai vaihtoehtoisesti bensakuluja päästäkseen lähellekään länsisatamaa niin se on aina vähän niin ja näin onko Tallinnan matkat meidän näkökulmasta halpoja vai ei ja sitten vielä lisähintaa niin jep jep...ehkä siitä syystä nuo matkat vain jäävät tekemättä vaikka kiinnostusta olisi kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ymmärrän tuon Pohjanmaa-näkökulman. Olen niin monet kerrat matkustanut lapsuudessa ja nuoruudessa Jyväskylästä bussin kyydillä laivalle, ja voi miten Tallinnaan tai Tukholmaan lähtö tuntuu nyt täältä Helsingistä käsin helpolta.

      Poista
  15. Mulla on kanssa pelkona aina tuo merenkäynti kun helposti tulen merisairaaksi. Onnekseni nyt viime reissuilla keikutus ei näillä isommilla laivoilla haitannutkaan, mutta pienemmissä veneissä kyllä. Hyvältä näyttää Tallinkin tarjonta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Tallink Starin keikutus oli kyllä melkoista. Silloin kun horisonttia ei enää keinutuksen aikana näe ikkunasta, niin silloin tietää merenkäynnin olevan suurta. Isoilla laivoilla niin onneksi käy harvoin.

      Poista
  16. Mä olen kahdesti nyt käynyt Tallinnassa ja molemmilla kerroilla täytyi turvautua loungeen - en jaksa sitä ihmismäärää ja menoa laivoilla :D Oma rauhallinen pöytä, vähän syötävää ja juotavaa, mukava aloitus ja lopetus Tallinnan reissulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ollut pitkään aikaan matkustanut noin ruuhkaiseen aikaan. Viime keväänä käytiin Tallinnassa keskellä viikkoa, ja silloin laivassa oli todella hiljaista ja rauhallista. Nyt tuo lounge oli kyllä ihan mahtava. Muistan sen kyllä tulevillakin matkoilla ehdottomasti!

      Poista
  17. Viime aikoina kun reissuilla on ollut lapset aina mukana, niin ei edes ole tullut katsottua muita vaihtoehtoja kuin perinteiset kansipaikat. Kyllähän tuo Business lounge hintaa nostaa, mutta rauhaa rakastavat saavat vastineeksi sitä. Erittäin hyvä, että on eri tasoisia vaihtoehtoja merenkulkijoille tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä heti kärppänä olin katsomassa, voisiko myös lasten kanssa mennä loungeen, ja sielläkin oli syöttötuolit tarjolla. Eri asia on sitten se, viihtyisivätkö lapset pelkästään loungessa, vai menisikö aika kuitenkin muuta laivaa koluten.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan