Slider

Luksusta lapsiystävälliseen kevätmatkaan - kohteena Thaimaa

maanantai 4. tammikuuta 2016

Ou jee! Nyt on pääsiäisen matka varattu. Lapsiystävällistä linjaa jatkaaksemme, valitsimme kohteeksi Thaimaan ja siellä Phuketin saaren.




Totta puhuen, en tiennyt tätä ennen mitään Thaimaasta. En mitään. Totta kai tiesin, että siellä on kuuma, palmuja, kauniita rantoja, hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä. Mutta tuohon se taitaa jäädäkin. En ole koskaan aiemmin suunnitellut matkaa Thaimaahan. Se putosi kohdallani samaan kategoriaan Kanariansaarten kanssa: sinne ehtii sitten, kun on niitä lapsia, ja tarvitsee valita helppo, lapsiystävällinen ja helposti saavutettava kohde. Ja nyt on juurikin sen aika.



Matkasuunnitelma
Ensin ajattelimme lentää Bangkokiin, mutta päädyimme lopulta Phuketin lentoihin. Emme suoriin, (vaihto on Bangkokissa) mutta varasimme lennot Finnairin kautta perille saakka. Eipähän tarvitse sitten lasten kanssa säätää. Helppous ennen kaikkea. Aeroflotilla olisi ollut tarjolla lennot Moskovan kautta Phuketiin, eli myös yhdellä vaihdolla, mutta päätimme jättää tällä kertaa Aeroflotin ja Venäjän välistä. Hinta olisi ollut lähes puolet edullisempi, mutta Venäjä ja lentokoneet tähän maailmanaikaan eivät kuulosta rennolta vauvamatkailulta.

Phuketin olin tietenkin ennenkin kuullut, mutta nolona täytyy myöntää, että luulin sen olevan ranta/kaupunki/rantakaupunki. En ajatellut sen olevan kokonainen saari, vieläpä melko iso sellainen. Ei ollutkaan ihan yksinkertaista etsiä sieltä majoitusta. Vaihtoehtoja kun on satoja. Rantapallon lista Phuketin rannoista auttoi alkuun. Saman tien rajasimme useista eri rannoista pois Patong Beachin, saaren bilerannan. Muut rannat karsiutuivat yksitellen joko syrjäisen sijainnin tai tyyriiden hotellien puolesta. Jäljelle jäivät Kata Beach ja Karon Beach. Neljää tähteä vähempään en ajatellut suostua, joten sieltä valikoitui ihan kivan oloinen Chanalai Flora Resort Kata Beachiltä. Se on lähellä rantaa ja aluekin vilkkaampi kuin lomamme toisen hotellin sijainti. Hotelli on ilmeisesti parhaat päivänsä jo nähnyt, mutta sen kestänee, kun tiedossa on toinen, todella hyvä hotelli. Se luksus.



Luksusta lomaan
Toinen majoitus meillä oli jo aiemmin valittuna, joka itseasiassa määritteli myös sen, minkä vuoksi päädyimme ylipäätään Phuketiin Thaimaan kaikista lomakolkista. Viiden tähden Marriott's Mai Chao Beach saaren luoteisosassa ja sen 125 neliön kahden makuuhuoneen huoneisto on matkamme luksus. Sentään omaa uima-allasta ei huoneistossamme ole (Kyllä, joissain huoneissa on!! Ja kyllä, sisällä huoneessa!!). Meiltä löytyy vain kaksi suihkua ja kaksi kylpyammetta, joista toinen makuuhuoneessa. Uima-allashan olisi kävelemään opettelevien lasten kanssa kaaos. Siinähän täytyisi olla valjaat mukana, jotta huoneessa saisi hengähtää edes hetken. Uima-altaaton huone on siis tähän hetkeen se luksuksempi.

Kuva: www.marriott.com


Onneksi emme kuitenkaan joutuneet pulittamaan täyttä hintaa hotellista. Ihan niin kalliille lomille ei äitiyspäivärahoilla lähdetä ;) Kiitokset vain vielä kerran hotellidiilistä!

Nyt vaan matkaohjelmaa suunnittelemaan. Maaliskuuhan on jo ihan pian :)

4 kommenttia:

  1. Uuu! Kuulostaa todella hyvältä tuo teidän hotelli. Mikä ihmeen hotellidiili?!

    Mä harvoin matkustan samaan paikkaan montaa kertaa, mutta Phukettiin olen päätynyt kolme kertaa. Tykkään kyllä, mutta toistaiseksi se on kyllä jo nähty. Ehkä sitten joskus, jos on tarvetta lähteä lapsiperhematkalle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin hyödyntää tuttujen hotellijäsenyyttä. Ei me muuten oltaisi 3200 euron/vk hotellia katsottu :)

      Odotan kyllä Phuketia innolla. Kiva kun on Kanariansaarten lisäksi muitakin kohteita, joihin pääsee noin helposti.

      Poista
  2. Katsoin myös edellisen tekstin. Ja vihaan lentämistä myös! Ällöttää olla pienessä putkessa kymmenen kilometrin korkeudesssa ja vieressä joku piereskelevä kiinalainen tai juoppo suomalainen. anyway, olemme menossa myös Thaimaahan...Kiinalaisen uuden vuoden aikaan ja Hua Hin on meidän kestosuosikki. Niin kuin monen muunkin skandin...:) siellä on upeat ruokamarkkinat ja muutenkin rähjän, rennon letkeä meininki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Juuri tuon takia me valitsimme Finnairin reittilennot emmekä Finnmatkojen lomalentoja Phuketiin. Jottei vieressä olisi juoppoa suomalaista, hah :D

      Ruoka on ihan varmasti Thaimaassa yksi parhaita puolia. Sitä innolla odottelen! Mukavaa matkaa teillekin!

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan